Glimt fra 2013

Januar Ny teknologi til eldre

januar
19 eldre personer i Stavanger og Randaberg kommuner fikk i fjor installert styring av lys, varme og solskjerming for å prøve ut teknologi som kan bidra til at de kan bo hjemme lenger.

Februar Framtidsverksted

februarAlle som brenner for bydelen sin kunne i februar komme med innspill til kommuneplanen 2014-2029. Kommunen inviterte innbyggerne til miniverksted i bydelene, der målet var å komme fram til den enkelte bydels kvaliteter og utfordringer.

Mars Full gass

marsI mars ble tre splitter nye renovasjonsbiler som går på biogass satt i drift på Storhaug og Hundvåg.

Kommunen har som mål å redusere klimagassutslippene med 20 prosent innen 2020.

April Søndagsåpne garasjer

aprilMange gjorde et bruktkupp da de la helgeturen innom en eller flere av de 235 søndagsåpne garasjene 21. april. Eller de inviterte til sitt eget garasjesalg via nettet.  Målet med initiativet var å motivere til mer gjenbruk, som igjen gir mindre avfall.

Mai Du store alpakka

maiTo kjekke alpakkagutter flyttet inn på Gausel Fritidsgård. De heter Arthur og Amigo trives godt på Gausel.  Alpakkaen er et sjarmerende, nysgjerrig og rolig dyr. De hilser på hverandre ved å sette snutene mot hverandre, og snakker med små oijke-lyder.

Juni Bursdag for demokratiet

juni1

juni2

11. juni, på dagen da Stortinget i 1913 vedtok allmenn stemmerett for kvinner, gikk startskuddet for stemmerettsjubileet.

I Stavanger ble Stemmerettsuka til ved et samarbeid mellom kommunen og mange ulike foreninger og institusjoner.

Juli «Wyvern» kom hjem

juli60 fot lange «Wyvern» fra 1897 forliste mellom Øland og Gotland torsdag 11. juli under Tall Ships Races.

Aktører innen olje- og gassindustrien i Stavanger gikk sammen i et spleiselag for å heve båten, og onsdag 14. august var «Wyvern» på plass i Vågen.

August Innbyggerjubileum

augustStavanger kommune passerte 130.000 innbyggere på sensommeren, og byens jubileumsborger ble ingeniør Miodrag Simic fra Serbia. Innbyggerjubileet ble markert lørdag 3. august under NRK Sommeråpents direktesending i Vågen.

September ”Eg e den eg e!”

september-bruk-forsideForebygging av mobbing av unge lesbiske, homofile, bifile og transpersoner var hovedtema når elevrådsrepresentanter, lærere og helsesøstre møttes til den første ungdomskonferansen fredag 6. september.

Oktober Newton-rom åpnet

oktoberAlle 9. klassinger i Stavanger vil i løpet av skoleåret besøke det nye Newton-rommet på Oljemuseet. Gjennom eksperimenter og aktiviteter skal de lære nye og spennende ting om energi, klima og miljø.

November Curling i toppklasse

novemberI slutten av november gikk curling-EM av stabelen i Sørmarka Arena, med 46 lag fra 27 land til stede. Dette var Stavangers første europeiske vintermesterskap.

Desember Stikker og strå

desemberAvslutningen på året 2013 var preget av et voldsomt uvær, med sterk storm. Trær veltet, sentrum ble stengt og folk ble oppfordret til å holde seg innendørs.

Denne siden ble sist oppdatert 25. September 2014, 09:47.

Gå til Forsiden Gå til 1 Innledning